Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Van Gogh Part 2



Το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου για τον Van Gogh περιλαμβάνει το ώριμο έργο του. Ο Vincent Van Gogh θεωρείται γενικά ο μεγαλύτερος ζωγράφος παγκοσμίως μετά τον Rembrandt καθώς κι ένας από τους μεγαλύτερους μετα -ιμπρεσιονιστές. Δεν είναι μόνον η πολύ δύσκολη και δραματική του ζωή, ή το γεγονός με το κομμένο αυτί ή η αυτοκτονία του που άφησαν πίσω τους έναν μεγάλο μύθο για τον Van Gogh, μύθους που οι περισσότεροι ανατρέπονται σήμερα. 
Ο #Van_Gogh δεν είναι μόνον ίσως ο διασημότερος όλων των ζωγράφων αλλά αποτελεί κι έναν καλλιτέχνη ο οποίος παρόλο πού πούλησε μόνο ελάχιστα έργα όσο ζούσε, επηρέασε πάρα πολύ τόσο τους εν ζωή όσο και τους μεταγενέστερους ζωγράφους. Τους Fauves, τους εξπρεσσιονιστές, τον Bonnard, τον Monet κι άλλους. Το εντυπωσιακό χρώμα του, οι αδρές του πινελιές και οι φυσιογνωμίες που ζωγράφισε καθώς και τα εντυπωσιακά του τοπία επηρέασαν δυναμικά την μοντέρνα τέχνη.
Η τέχνη του Van Gogh έγινε εξαιρετικά δημοφιλής μετά το θάνατό του, ειδικά στα τέλη του 20ού αιώνα, όταν το έργο του άγγιξε δυσθεώρητα ρεκόρ σε δημοπρασίες σε όλο τον κόσμο και κυκλοφόρησε σε πολλές εκθέσεις ανά τον κόσμο. Τα λόγια είναι περιττά για τον μεγαλειώδη αυτό ζωγράφο που νομίζουμε πως ξέρουμε όλοι, αλλά στην πραγματικότητα αγνοούμε πάρα πολλά πράγματα για αυτόν, καθώς είναι γνωστά μόνον καμιά 15αριά έργα του από τα 900 εξαιρετικά ζωγραφικά του έργα κι άλλα τόσα σχέδια και χαρακτικά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...