Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

MTV Awards 2013: sex, drugs but no rock n ΄roll.

7414ea407b7d082b_tumblr_ms46weQgzu1qh9nffo1_500.xxxlarge

                   Κάποτε στα βραβεία MTV κυριαρχούσε ο Michael Jackson τώρα το κ…τρίψιμο της Miley Cyrus

                                                                                                                                                      Της Βασιλίκας Σαριλάκη

Ακολουθώντας πιστά την προτροπή των New York Times πως ο καλύτερος τρόπος να δείς τα βραβεία του MTV είναι να χαζεύεις παράλληλα τα ξεκαρδιστικά σχόλια στο twitter, στο facebook και τις εικονίτσες gif πραγματικά φέτος διασκεδάσαμε κι είπαμε να σας το μεταδώσουμε. Απο την άλλη, βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι σύσσωμος σχεδόν ο Αμερικανικός Τύπος, και κυρίως η διαδικτυακή εκδοχή του τόλμησε να ασκήσει σκληρή έως αδίστακτη κριτική στην φετινή διοργάνωση. Σε αντίθεση με τον Ελληνικό Τύπο, που δείχνει να φοβάται την τεχνοκριτική κι επιμένει να αγνοεί την δύναμή του έναντι της εμπορικής κουλτούρας της τηλεόρασης.. Σήμερα η κουλτούρα που πλασάρουν οι αμερικανοί managers του mainstream αμφισβητείται με σθένος. Τους τραβάει πλέον το χαλί ο Τύπος, τους τα ψάλλουν ακόμη και mainstream καλλιτέχνες πασίγνωστοι παγκοσμίως όπως ο Jared Leto τον οποίον ναι μεν βράβευσαν με το βραβείο καλύτερου rock video αλλά εκτόπισαν από το κεντρικό show καθώς ο ίδιος έχει δημιουργήσει το ντοκιμαντέρ ARTIFACT όπου καταγγέλλει την εκμετάλλευση που δέχτηκε το συγκρότημά του 30 seconds to Mars απο την μουσική βιομηχανία ΕΜΙ ! Το ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ μόλις μεταδόθηκε σε πρώτη προβολή κι είναι πολύ αποκαλυπτικό αφού η έρευνα δείχνει πως την ΕΜΙ έχουν μηνύσει συγκροτήματα από τους Beatles μέχρι και τους Pink Floyd!

 tumblr_ms46iewxwP1qh9nffo1_5001

Με άρθρο της που τιτλοφορείται: Όλα ήταν μαύρα στα βραβεία του MTV εκτός απο τους νικητές, η εφημερίδα Huffington Post κριτικάρει ανοιχτά την φετινή διοργάνωση όπως και η NYDaily News με τίτλο:  Η Miley Cyrus χρησιμοποιεί το σφουγγάρι αφρού ως σεξουαλικό εργαλείο - μεγάλη νύχτα για τον Justin Timberlake με επανένωση του με NSYNC στα MTV Awards. “Τα βραβεία, –σημειώνει- γνωστά εδώ και πολλά χρόνια για την χοντροκοπιά της γλώσσας και των εκπλήξεών τους αναβίωσαν την γνωστή τους παράδοση “κλαίγοντας- για –προσοχή” με την περφόρμανς της Cyrus. Βγάζοντας συνέχεια έξω την γλώσσα και αυτοχαιδευόμενη με νόημα, αυτή η ξεπεταγμένη τηνέιτζερ δούλεψε σκληρά για να καπαρώσει το κεντρικό βραβείο της βραδιάς. Και για να τσιμεντώσει τον τίτλο στην διάρκεια ντουέτου με τον   Thicke του τρίφτηκε σε στυλ στρίπερ..” Μετά τόσο “άλεσμα” –είπε χαριτολογώντας ο κωμικός Kevin Hart-  η Miley θα πρέπει να τρέξει  ν΄ αγοράσει άμεσα τεστ εγκυμοσύνης!.”

tumblr_ms473vYswE1qh9nffo1_5001

will 
                           H εκφραστική αντίδραση του Will Smith και της οικογένειάς του βλέποντας την Miley Cyrus :)

Στην παρακάτω φωτογραφία που ανέβασε η NY Daily News βλέπουμε το σοκ της οικογένειας Smith ενω για έλλειψη προστασίας των ανήλικων τηλεθεατών έκανε λόγο η καταγγελία της Επιτροπής Γονέων της Αμερικανικής Τηλεόρασης όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian.

smithfamily

       H Lady Gaga, ενω κανείς δεν το περίμενε, αποδείχθηκε σχεδόν σεμνή (sic)  μπροστά στις εξαλλοσύνες της Miley Cyrus και άνοιξε το σόου με το νέο της κομμάτι “Applause.”. Στην τρίλεπτη διάρκεια του κομματιού άλλαξε 5 κοστούμια και έβαλε αντίστοιχες περούκες.

gaga-wig3 
                                                                                Η Lady Gaga σε ασκήσεις αεροβικής
 lady-gaga-car-door-570

Μετά το πέρας της γιορτής η Lady Gaga οδεύει προς το πάρτυ της διοργάνωσης φορώντας το σουτιέν με τα τεράστια κοχύλια.  Αρνείται φυσικά να ανοίξει μόνη της την πόρτα του αυτοκινήτου. Ε θα παραήταν εκκεντρικό! Αυτά δεν τα κάνει ποτέ ένας σταρ που σέβεται τις πλαστικές του..

timberlake.jpg.size.xxlarge.promo 

Η  μαύρη κουλτούρα έμοιαζε να βρίσκεται παντού, από τους ήχους του Justin Timberlake μέχρι τους ρυθμούς της Katy Perry. Μια αναμφίβολα καλή παρουσία ήταν εκείνη του Kanye West που κέρδισε τις εντυπώσεις. Οι Macklemore & Ryan Lewis με το  “Can’t hold us” πήραν σπίτι τους τον “αστροναύτη” για το καλύτερο βίντεο hip-hop, κερδίζοντας τους Drake, Kendrick Lamar και A $ AP Rocky, κάτι που δυσαρέστησε αρκετούς τηλεθεατές. Αλλά αυτό που σόκαρε ήταν η απονομή ενός βραβείου με βαρύ όνομα, εκείνο του Mickael Jackson στον Justin Timberlake που τον έβαλαν να τραγουδήσει για 20 λεπτά!… Σε μια τέτοια messy φιέστα όπως χαρακτήρισε την βραδυά ο αμερικανικός Τύπος αυτό δεν ήταν οτι καλύτερο.

Και το χειρότερο δεν καν ήταν τα σεξοξεσαλώματα της 20χρονης Miley που άλλωστε μέχρι πρόσφατα ήταν μια απλή Disney star. (Εξάλλου την έκραξαν επιμελώς διάφοροι γνωστοί..Απο την  Brooke Shields που αναρωτήθηκε ποιός την συμβούλευσε να κάνει αυτην την απεννοημένη περφόρμανς μέχρι την Cyndie Lauper που την κατέκρινε για σεξιστικά επικίνδυνα μηνύματα στους τηνέιτζερς). Το χειρότερο δεν ήταν επίσης η επίδειξη των πρόσφατα χειρουργημένων πισινών της Lady Gaga τους οποίους δεν έχασε την ευκαιρία να επιδείξει…τυλιγμένους σε φύλλα χρυσού, -ασκώντας θλιβερή ιεροσυλία στα οστά του Joseph Beuys- ούτε η εκ νέου μίμηση της άλλης θλιβερής art persona της Abramovic…Όχι το πρόβλημα ήταν αλλού..

lady-gaga-butt                                                                       Τα επιχρυσωμένα οπίσθια της Lady Gaga

Το μεγάλο πρόβλημα είναι το χάος που προκαλείται όταν κανείς χάνει κάθε αίσθηση του μέτρου τυφλωμένος από τα λεφτά χάνοντας οριστικά τον στόχο που είναι η τέχνη και η ποιότητα.

Τι άλλο μπορεί να σημαίνει ο εκτοπισμός του συγκροτήματος Thirty Seconds To Mars απο το κεντρικό show ενώ  κέρδισε το βραβείο MTV «Best Video Rock για το τραγούδι « Up in the Air”  που παραδόθηκε στο pre-show;

"Η μουσική rock n 'roll αξίζει μια θέση στο show" είπε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Jared Leto στην Huffington Post. “Το είπα στους υπεύθυνους του MTV... Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι θα βαρεθούν ποτέ το rock.. Ζούμε σε έναν κόσμο αυτή τη στιγμή που φαίνεται να θέλει να αναισθητοποιηθεί, φαίνεται να θέλουν να αισθάνονται μόνο ένα πράγμα, είναι σε μια κατάσταση κάποιας καταστολής αισθήσεων. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην μουσική αλλά και στο σινεμά όπου μια μικρή έξυπνη ιδέα γίνεται τηλεόραση και σινεμά. Είναι θέμα γενικής κουλτούρας.”. Ο Leto ενθάρρυνε επίσης το κοινό της ροκ να εκφράσει την απογοήτευσή του για το MTV, δηλώνοντας ότι ο ίδιος το είχε ήδη κάνει.

jared huff

Από την άλλη ο ντράμερ του συγκροτήματος Foo Fighters Taylor Hawkins έκανε την εξής δήλωση: «Ζω παίζοντας rock 'n' roll, όλη μου την ζωή.. γιατί να διαμαρτυρηθεί ο Jared Leto; Ποιος νοιάζεται για το MTV, καλά είναι τα βραβεία, αλλά δεν σημαίνουν τίποτα. Χεστήκαμε. Αυτό είναι rock 'n' roll!”

rips

 

2 σχόλια:

  1. Wank, coca-cola and the rock don't rolls anymore.

    Πολύ καλή η πρωτομηνιάτικη εμφάνισή σου.

    Καλό μήνα επίσης, ω, Βασιλίκα.

    Με δύναμη πάλι και πάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίες οι βερμπαλιστικές φωτοβολίδες κυρία Βασιλική και θα επικεντρωθώ στο '' Κάποτε στα βραβεία MTV κυριαρχούσε ο Michael Jackson τώρα το κ…τρίψιμο της Miley Cyrus''
    Τα ίδια έχουμε να πούμε και για τις μπινενάλε Αθηνών και Θεσσ/νίκης ,παλαιότερα και πριν έρθουν αυτοί οι θεσμοί κυριαρχούσαν η αισθητική και οι πραγματικές αξίες τις τέχνης,τώρα το μόνο που βλέπουμε είναι τα κωλ..τρυπψίματα διάφορων περφόρμερ wannabe abramovic και λοιπές άχρηστες και δήθεν μορφές τέχνης ,ινσταλέσιον της δεκάρας με εκτέλεση χειρότερη κι από μάθημα χειροτεχνίας σε δημοτικό και διάφορους καραγκιόζιδες επιτήδειοι της τέχνης να παριστάνουν τους κάμποσους .Οπότε,καλό είναι να αφήσετε στην άκρη τα σκουπίδια της διεθνής μουσικής σκηνής και να σχολιάσετε με ειλικρίνεια τα δικά μας σκουπίδια . Η ειρωνεία και τα στραβά μάτια που κάνετε εσείς και οι άλλοι του χώρου μόνο αηδία προκαλεί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...